Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
9 november 2014
Herfstige salade
31 juli 2014
A kiwi a day…
8 maart 2016
Detox kan elke dag
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
16 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –