Glutenvrij en heerlijk: chocolade bieten cakejes (perfect als tussendoortje)

cakejes

Dit recept wil je vandaag nog maken! Gezonde glutenvrije cakejes met een bijzonder ingrediënt: bieten!

Chocolade en bieten

Ja echt, die paarse biet! Bietjes zijn supergezond, vol vitaminen B3, B6 en C. Ook zit er betacaroteen, magnesium, calcium, zink en ijzer in! Bieten helpen je lever en galblaas gifstoffen af te breken, met recht een topper te noemen dus!

Ingrediënten cakejes: 

 • 150 gram kokosolie
 • 125 ml maple syrup
 • 100 gram rauwe cacao
 • 1 middelgrote rauwe biet, geschild en fijngehakt in een keukenmachine
 • 250 gram amandelmeel
 • 3 eieren, geklopt
 • 3 eetlepels kokospalmsuiker
 • 2 theelepels (glutenvrij) bakpoeder

MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in een cake blik.
 2. Voeg aan de gehakte biet de volgende ingrediënten toe: kokosolie, maple syrup, cacaopoeder. Doe dit allemaal samen in een steelpan en laat dit een paar minuutjes op heel laag vuur opwarmen, blijf goed roeren! Je krijgt een mooie soepele chocolade saus.
 3. Mix het amandelmeel, kokospalmsuiker en bakpoeder goed door elkaar, voeg dan de eieren en chocoladesaus toe en meng het geheel goed door elkaar.
 4. Giet het beslag in muffinvormpjes en plaats het in de oven gedurende 30-40 minuten, enjoy!

Tekst: Juliette – Ms. Jules

Bron: Recept

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.