Glutenvrij en heerlijk: chocolade bieten cakejes (perfect als tussendoortje)

cakejes
Leestijd: 1 minuut

Dit recept wil je vandaag nog maken! Gezonde glutenvrije cakejes met een bijzonder ingrediënt: bieten!

Chocolade en bieten

Ja echt, die paarse biet! Bietjes zijn supergezond, vol vitaminen B3, B6 en C. Ook zit er betacaroteen, magnesium, calcium, zink en ijzer in! Bieten helpen je lever en galblaas gifstoffen af te breken, met recht een topper te noemen dus!

Ingrediënten cakejes: 

  • 150 gram kokosolie
  • 125 ml maple syrup
  • 100 gram rauwe cacao
  • 1 middelgrote rauwe biet, geschild en fijngehakt in een keukenmachine
  • 250 gram amandelmeel
  • 3 eieren, geklopt
  • 3 eetlepels kokospalmsuiker
  • 2 theelepels (glutenvrij) bakpoeder

MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in een cake blik.
  2. Voeg aan de gehakte biet de volgende ingrediënten toe: kokosolie, maple syrup, cacaopoeder. Doe dit allemaal samen in een steelpan en laat dit een paar minuutjes op heel laag vuur opwarmen, blijf goed roeren! Je krijgt een mooie soepele chocolade saus.
  3. Mix het amandelmeel, kokospalmsuiker en bakpoeder goed door elkaar, voeg dan de eieren en chocoladesaus toe en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Giet het beslag in muffinvormpjes en plaats het in de oven gedurende 30-40 minuten, enjoy!

Tekst: Juliette – Ms. Jules

Bron: Recept

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.