Celery Juice: dit is de reden waarom het zo gezond is

Celery Juice
Leestijd: 2 minuten

Waarschijnlijk heb je al eerder van de Celery Juice trend gehoord, maar misschien ben je er zelf nog niet mee begonnen. Menig celebrity zweert erbij en ook wij zijn fan! Waarom dat zo is, vertellen wij jou hier.

Celery Juice oftewel selderijsap is een machtig superfood. Het sapje heeft namelijk de potentie om vele gezondheidskwalen te verbeteren of te verhelpen.

Celery Juice

Selderijsap klinkt wellicht eenvoudig of simpel maar de wonderen die het sapje verricht zijn groots. Je kunt het sapje het beste solo drinken (dus niet gemengd met andere groenten of fruit). Sapjes zijn uiteraard gezond voor je, maar de groenten-sap die rijk is aan diverse groenten – bewaar je liever voor een ander moment.

Celery Juice is ideaal om je ochtend mee te beginnen, je drinkt dit op een lege maag. De vertering van het overige voedsel wat je op die dag eet, is hier enorm bij geholpen.

Drinken in plaats van eten

Uiteraard is het ook gezond om losse bleekselderij stengels te eten, maar het effect is niet hetzelfde als van het sap. Als je selderij namelijk perst wordt de vezel verwijderd en daardoor worden de helende krachten van het sapje nog sterker. Mensen met bijvoorbeeld chronische ziektes zien hier enorm bij geholpen.

Als je alleen de selderij eet (en dus niet drinkt in een sapjes vorm) krijg je niet dezelfde hoeveelheid geconcentreerde mineralen binnen. Deze mineralen dragen bij aan een goed functionerend lichaam, ze zijn enorm goed voor het immuunsysteem en ze ondersteunen de lever met het verwijderen van toxines.

Toxines verwijderen

Celery Juice is bijvoorbeeld heel fijn voor mensen die vaak last hebben van een opgeblazen gevoel. Als zij hun dag met dit wondersap beginnen, ervaren zij hier gedurende de dag vaak minder problemen van. Het helpt bij het doden van onaangename virussen en bacteriën. Omdat veel mensen (nog) niet gezond genoeg eten zijn zij hier eerder vatbaar voor. Terwijl we eigenlijk alle mogelijke ziekteverwekkers uit ons systeem willen verbannen, Celery Juice kan je hierbij fantastisch helpen. Het maakt je lichaam onder andere los van toxines, zware metalen en giftige chemicaliën. Het vernietigt onaangename bacteriën en vrijwel ieder gezondheidsprobleem is erbij gebaad.

Tip: niet iedereen heeft iedere ochtend tijd om zelf Celery Juice te bereiden, en daarom hebben wij iets leuks voor jou! Frecious heeft het werk alvast gedaan en heeft een heerlijke Juice and Dinerbox samengesteld. Hier zit naast selderijsap nog veel meer lekkers in, wat kan dienen als een fijne eerste kennismaking met de juice maar ook met Frecious (en de maaltijden van KOOC). Dubbelop feest dus! Wil je meer over deze actie weten? Klik dan hier. En ontvang 15,00 euro korting op je eerste bestelling.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Comments

    • Elisa
    • 29 januari 2019
    Beantwoorden

    Maak je dit in de blender of de sellery in de slow juicer??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.