Celery Juice Challenge, alles wat je moet weten om te starten

celery juice challenge
Leestijd: 4 minuten

Lieve lezers,

ik ben overspoeld met zoveel leuke en positieve reacties op de Celery juice challenge die we vorige maand gedaan hebben. Zoveel goede ervaringen had ik niet verwacht.  Dankjulliewel dus voor jullie support en enthousiasme. Daarom wil ik degene die niet mee hebben gedaan, (maar inmiddels er wel veel over gehoord of gelezen hebben) wat meer vertellen over Celery Juice en de 30 dagen challenge.

Geïnspireerd door Anthony William

De celery juice is niet mijn uitvinding hoor, maar die van Anthony William auteur van oa: het boek Medical Medium. Deze man beweert dat veel lichamelijke klachten verdwijnen bij het dagelijks drinken (op nuchtere maag) van  bleekselderijsap. Klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsklachten, eczeem, slaapproblemen, schildklierklachten,  auto-immuunziektes en de ziekte van pfeiffer.  Veel mensen ervaren enorme verbetering als je alle ervaringsverhalen leest. Vooral in de USA is het een hype. Maar ik was toch een beetje sceptisch, zou het echt wat doen?  Maar  aangezien ik zijn boeken heb, was ik stiekem zelf toch wel erg nieuwsgierig geworden naar het effect op mijn eigen lijf.  Wat zou het bij mij doen? Ook al leef ik al gezond, toch zijn er altijd periodes dat je wat minder lekker in je vel zit. Die hebben we allemaal! ik ook.

Waarom doe ik het?

ik heb namelijk de afgelopen jaren een behoorlijk slaaptekort opgebouwd, door onze lieve kleine James, die niet de beste slaper is.  Ik merk wel dat dat een enorm effect heeft op mijn energielevel, mijn huid en mijn blauwe wallen. Tja…..daar begon ik wel een beetje van te balen zeg ik eerlijk. Dus ook ik was “om”. Zoals vele met mij, was ik gewoon erg benieuwd of selderijsap nou echt iets doet.  James wordt natuurlijk niet ineens  de beste slaper, zul je denken, dat klopt, dus dat kan het niet wegnemen haha… maar mijn eigen energielevel, concentratievermogen en die blauwe wallen onder mijn ogen, of dat zou verbeteren?  Daar wilde ik wel ervaren.

Waarom celery juice

Ik krijg de vraag; maar waarom nou Selderijsap, dat is toch niet zo bijzonder? Als we auteur Anthony William moeten geloven verdwijnen veel klachten zoals eczeem, vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapproblemen en darmklachten als sneeuw voor de zon. Bleekselderij bevat vitamine A, C en K, kalium, Magnesium, Ijzer, Calcium, Flavonoïden. Bleekselderij is volgens medical Medium oa;

 1. Ontstekingsremmend
 2. Vochtafdrijvend
 3. Ondersteunt de bijnieren
 4. Helpt je lever beter te ontgiften en toxines af te voeren ( misschien wel het belangrijkst)
 5. Helpt tegen hoge bloeddruk
 6. Helpt bij huidklachten zoals eczeem
 7. Ondersteunt de spijsvertering
 8. Helpt bij concentratieproblemen

Ieder lichaam is anders

Ik zelf wil daar altijd voorzichtig mee zijn om deze beloftes te doen, want ieder lichaam is anders. Voor de een zal het werken en voor de ander niet. Misschien krijg jij hierdoor weer een baby huidje of je energie terug, wordt je buik rustiger en of verlies je wat gewicht. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat het bij jou niet zoveel doet.  Maar het is proberen waard toch?   Blijf dus goed luisteren naar je eigen lichaam. het is geen wondersap, maar kan wel heel veel goed doen voor onze gezondheid. Hou er dus rekening mee dat je misschien in het begin wat klachten kunt krijgen zoals hoofdpijn en vermoeidheid of juist wat meer pukkeltjes omdat je beter gaat ontgiften, dat hoeft overigens niet hoor. Maar haak dan niet af, zou mijn advies zijn.  Ga er even doorheen want dan ineens ga je misschien wel iets ervaren……

Na 1 week merkt ik al iets

Het drinken van bleekselderijsap op nuchtere maag, alleen puur het sap, zonder andere toevoegingen, deed best snel iets met mij.   Na 1 week  voelde ik dat er wat gebeurde in mijn lichaam.  Na een paar dagen kreeg ik hoofdpijn en werd ik echt even heel erg moe,  met een pukkeltje hier en daar. Waarschijnlijk doordat er toch toxines vrijkomen, omdat je lever beter gaat ontgiften. En nu na ruim 40 dagen voel ik me energieker en iets helderder in mijn hoofd en slaap wat vaster ( als mijn kleine James doorslaapt dan:) ook oogt mijn huid wat rustiger. Sterker nog..ik ben er nu zo aangewend, dat ik eigenlijk niet meer zonder wil.  Ik sla weleens een dagje over,  maar het is gewoon routine geworden.  Nu snap ik toch waarom er zoveel mensen zo enthousiast zijn over de celeryjuice. Natuurlijk los je niet al je fysieke klachten ermee op,  dat wil ik blijven benadrukken. Maar er gebeurde gewoon iets, althans bij mij.  Dus mocht je de celeryjuice nog niet hebben ontdekt, is het zeker de moeite waard om het eens een tijdje te proberen. Kijk wat het voor jou en je lichaam doet. Want ik ben erg benieuwd wat jij gaat ervaren. Als het je kan helpen klachten te verminderen,  je slaap verbeteren, je huid wat rustiger kan maken of je spijsvertering wat verlichten, dan vind ik dat natuurlijk geweldig.  En hoe leuk is het om dit met elkaar te doen. Elkaar te motiveren en je ervaringen te delen. Hieronder lees je wat je moet weten voordat je start met jouw bleekselderijsapje elke ochtend.

 

Wat moet je weten voordat je start

Je hebt nodig;

Alleen maar bleekselderij, (liefst biologisch) EEN hele bos, meer mag ook natuurlijk.

Het beste is een juicer. mag een slowjuicer zijn of een normale juicer

Een blender kan ook, maar dan moet je een zeef of notendoek gebruiken om  het sap te krijgen. Het gaat namelijk echt om de sap!

En dan gewoon juicen. Geen water erbij of andere sappen, nee het liefst puur het sap van de bleekselderij.

 

Vragen die ik kreeg;

Kan je het invriezen?  Ja , je kunt het voor meerdere dagen maken en dan invriezen, uiteraard gaan er wel iets van vitamines en mineralen verloren

Mag je het doen als je zwanger bent? Dat zou ik niet doen, dit omdat je ook meer gaat ontgiften.

Mag je ook meer dan 1 bos? Dat mag maar is niet nodig.

Mogen mijn kinderen ook meedoen? Ja, maar hoeven niet elke dag, af en toe een glaasje prima. Vinden ze het niet lekker? Dan zou ik er wel een klein beetje appelsap doorheen doen voor de smaak, gewoon appeltje meepersen. Anthony is trouwens fan van apps, vanwege de goede functie op de lever.

Mag je er ook iets bij doen voor de smaak?  Beter van niet, maar beetje citroensap kan het misschien wat frisser maken.  Ik vind zelf de smaak prima, je went eraan.

Moet het op nuchtere maag?  Dat is wel het beste!  En dan een half uur wachten met je normale ontbijt. Maar als dat om wat voor reden niet kan, dan minimaal 4 uur na je maaltijd.

Kun je ontgiftingsverschijnselen krijgen?  Ja,  dat kan zeker. Het schijnt toxines op te ruimen, waardoor er misschien in het begin juist hoofdpijn, misselijkheid of juist vermoeidheid kan optreden. ( ik heb dat zelf wel ervaren)

Meer lezen over de kracht van celery juice/bleekselderijsap doe je hier

Nogmaals ik vind het geweldig dat er zoveel mensen mee hebben gedaan en wellicht nog mee gaan doen. 30 dagen elke ochtend dit groene sapje drinken, is een kleine stap naar een gezondere leefstijl, maar met misschien wel met een groot effect voor jou. Ik ben echt zo benieuwd wat het met jullie doet! Deel vooral al je ervaringen op instagram met mij.

Heel veel succes!

Viv

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Comments

  • Sjaan
  • 15 maart 2019
  Beantwoorden

  Ik wil graag mee doen maandag 18 maart beginnen iedere ochtend op je nuchtere maag 👍🏻

  • Miranda
  • 15 maart 2019
  Beantwoorden

  Waarom moet je het uit de blender eerst in een notendoek doen en kan je het niet gelijk nuttigen? Doe ik met al mijn sapjes?!

   • Chantal
   • 16 maart 2019
   Beantwoorden

   Gebruik je per persoon elke dag een hele bos? Alleen wassen, niet schillen?

   • Susan
   • 16 maart 2019
   Beantwoorden

   Ik heb vanmorgen bleekselderijsalade gedronken. Klopt het dat het wat zoutig smaakt? Mag er ook een stukje gember doorheen?

  • Ilona
  • 15 maart 2019
  Beantwoorden

  Ik heb een Nutri Bullet, kan het daarmee ook of is een juicer echt beter?

  • Danielle visker
  • 15 maart 2019
  Beantwoorden

  Ik wil ook graag mee doen!
  Ik het een vervanging van het ontbijt?

  • Susan
  • 30 maart 2019
  Beantwoorden

  Wat doen jullie met de selderij “kontjes”? Zet je die weer in de tuin neer zodat er weer een nieuwe aangroeit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.