Bulletproof koffie, wat is het eigenlijk en hoe gezond is het? 

bulletproof koffie
Leestijd: 1 minuut

Bulletproof koffie, het duikt overal op, maar wat is het eigenlijk en hoe gezond is het eigenlijk? 

Wat is bulletproof koffie?

Bulletproof koffie is koffie met grasboter en kokosolie erin. Het is in de VS momenteel erg hot en komt langzaam naar Nederland overgewaaid. Het idee erachter is dat je ’s ochtends start met een kop koffie en zo al je gezonde vetten binnen krijgt die je nodig hebt. Daarnaast vult het waardoor je niet meteen alweer trek krijgt.

Wat doet dit drankje?

Het is een oude traditie die nu weer in opkomst is omdat bulletproof koffie je prestatievermogen op schijnt te krikken. Cafeïne staat bekend als prestatie verhogend middel dat de stofwisseling versnelt en energie geeft. Grasboter zit vol antioxidanten, goed cholesterol en vitamine K2, dit is goed voor je aderen en helpt bij het verbranden van lichaamsvet. Kokosolie bevat laurinezuur, dit geeft je immuunsysteem een boost en laat je stofwisseling harder draaien. Wij van VivOnline zijn inmiddels verslaafd.

LEES OOK: Green Juice: mijn trouwe groene poeder voor menig ontbijt.

Hoe maak je het?

Ingrediënten

Bereiding

Zet een kop koffie en roer de kokosolie en grasboter er doorheen, geniet ervan!

Tekst: Anne van Engelen

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.