Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
9 augustus 2015
Herman over bonen
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
20 juni 2015
Lazy Sushi
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
9 juni 2016
Rode linzensoep
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
10 juni 2015
Raw kokos snack
9 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –