Bloemkoolsoep met gerookte zalm

Vivonline bloemkoolsoep maaltijd soep gezond recept
Leestijd: 1 minuut

Ingredienten 

*een biologische bloemkool

*flink aantal grote bladen van de groene kool

*paar takjes tijm

*klein handje komijn

*halve ui

*peper en (keltisch) zeetzout

*aantal plakjes biologische gerookte zalm

Bereiding

Ideaal voor soepen en eigenlijk voor al je groenten is een stoompan. Het liefst één met 3 lagen. De onderste pan vul je met water. De twee pannen boven op zijn stoompannen met gaatjes aan de onderkant. De stoompannen vul je met bloemkool en de grote bladen van de groene kool. Tijdens het stomen strooi je het zeezout over de groenten.

Je stoomt de groenten tot dat ze bijna beetgaar zijn. Je giet het water uit de onderste pan en vult de pan daarna met de groenten. Essentieel hier is natuurlijk de staafmixer, waarmee je de groenten pureert. Je voegt de tijm, ui en komijn toe. Ondertussen houd je de soep op een lage temperatuur warm. Pureer net zolang tot dat het een grote massa wordt. Je kunt water toevoegen om de soep meer vloeibaar te maken.

Haal de pan van het vuur en vul de soepkommen met de maaltijdsoep. Versier elke kom met een aantal plakjes gerookte zalm en maak het gerecht af met een beetje peper.

Eet smakelijk!

 

 

 

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.