Bloemkoolpizza met verse groenten

bloemkoolpizza
Leestijd: 1 minuut

Gezonde pizza? Ja het bestaat! Deze bloemkoolpizza heeft een bodem van bloemkool. Een stuk gezonder maar minstens net zo lekker (of eigenlijk nóg lekkerder als een gewone pizza. Je kunt deze pizza gewoon beleggen met alles wat je lekker vindt. Natuurlijk vinden je kids het hartstikke leuk om hierbij te helpen, en kun je ze lekker hun eigen gezonde pizza laten beleggen. Een makkelijke én leuke manier om je gezin meer groenten te laten eten dus. Wij zijn fan!

Pizzabodem

– 700 gram bloemkool
– 1,5 ei
– Verse Italiaanse kruiden, zout en peper

Beleg

– Tomatensaus
– Rode ui (en bosui eventueel)
– Verse tomaten
– Paprika
– Champignons
– Verse oregano, basilicum en tijm

Bereidingswijze

1. Kook de bloemkool 6 minuten.
2. Laat afkoelen en doe het geheel in de keukenmachine. Blender het kort totdat het op rijstkorrels lijkt.
3. Doe het geheel in een keukendoek en knijp al het water er goed uit!
4. Mix het samen met de eieren, kruiden, zout en peper.
5. Spreid dit geheel uit over een bakpapier en doe in de oven voor 25 minuten op 200 graden.
6. Haal de bodem uit de oven en doe de topping erop.
7. Doe nogmaals in de oven voor 10 minuten op roosterstand.

 

Bron: The Green Happiness

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.