Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is

sporten

Als het buiten koud en donker is hebben we nog maar weinig zin om opnieuw de deur uit te gaan. We gaan niet meer zo snel hardlopen, naar de sportschool of iets anders actiefs ondernemen. Binnen blijven is stukken aantrekkelijker dan sporten. Maar daar doen we ons lijf en onze gezondheid geen plezier mee. Met deze tips ga je wel naar buiten en train je het hele jaar door.

1. Train thuis

Dit is natuurlijk een hele makkelijke oplossing voor niet de deur uit willen. Thuis trainen kan heel goed. Met een aantal gewichtjes en een yogamat kom je een heel eind. Je kunt natuurlijk ook op de hometrainer stappen of gebruik maken van deze fijne hoelahoep. Dit is een hele leuke manier om de kilo’s eraf te swingen.

2. Probeer iets nieuws

Nu het kouder is geworden is het perfect om te beginnen met iets nieuws op het gebied van beweging. Ga bijvoorbeeld op boxen. Je doet iets geheel anders en dat maakt het stukken minder zwaar (mentaal) om je ertoe te zetten. Het is leuk om iets nieuws te leren, en daarnaast werk je aan lichaam – twee vliegen in één klap.

LEES OOK: Alles wat je wil weten over gewichtstoename en hormonen.

3. Zorg dat je vrienden mee sporten

Dit is natuurlijk al helemaal een win-win situatie. Je bent aan het socializen en aan het trainen tegelijkertijd. En daarnaast kun je elkaar mooi gemotiveerd houden. Als je geen zin hebt sleurt jouw vriendin je naar de sportschool en andersom zal dit ook het geval zijn. Samen kom je een stuk verder en train je het koude seizoen weg.

4. Laat die winterse lekkernijen voor je werken

Dit is misschien een beetje gek, maar bekijk het zo: je wil aankomen in spiermassa en daarbij gaat veel eten je helpen. Uiteraard is het niet even gezond om allerlei (ongezonde) versnaperingen naar binnen te werken, maar je spieren worden gevoed met eten, en als je hard traint zal die voeding naar je spieren gaan.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.