Beste avocado-tip ooit!

bread-2571415_1920

Baal jij er ook regelmatig van wanneer je avocado na het opensnijden bruin en draderig blijkt te zijn? Dit hoeft niet langer! Met deze avocado-tip zorg je ervoor dat je in de supermarkt al zeker weet dat je een heerlijke groene, smaakvolle avocado te pakken hebt.

Dankzij deze avocado-tip hoef je de avocado niet eens open te snijden of in te deuken. Het is al voldoende om stiekem even te kijken naar de kleur onder het pitje van de avocado. Wanneer je het pitje namelijk een klein stukje omhoog schuift, zie je al direct of de kleur bruinig is (té rijp!) of mooi helder en groenig (precies goed!).

avocado
beste avocado-tip ooit

Super gezond!
Vroeger stonden avocado’s vooral (negatief) bekend om hun hoge calorie- en vetgehalte. Gelukkig weet nu bijna iedereen dat dit onterecht is. Ze bevatten juist vele goede voedingsstoffen die je gezondheid bevorderen. Avocado’s zijn een bron van goede eiwitten (ze bevatten alle 18 essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft om eiwitten te vormen), een bron van goede vetten, en van carotenoïden (goed voor je ogen, immuun- en voortplantingssysteem). Bovendien zorgt de combinatie van bovengenoemde voedingsstoffen voor een krachtige ontstekingsremmende werking!

Onze favoriete recepten met avocado
Inmiddels ook zo’n zin gekregen in avocado? We bieden je hieronder meteen wat inspiratie met een aantal van onze heerlijke avocado receptjes!

Glutenvrije kip sandwich

Boekweitwrap met zalm & avocado

Romige avocado risotto

 

 

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.