Wil jij je spieren na een training optimaal herstellen? Maak een after training proteïne smoothie!

Fitness workout and healthy nutrition concept.  Detox smoothie drink and running footwear close up. Female athlete tying sport shoes laces before training outdoor.
Leestijd: 1 minuut

Perfecte proteïne shake voor na het sporten

Wil jij je spieren na een zware training ook optimaal laten herstellen? Dit is één van mijn favoriete smoothies, heerlijk na een ochtend flink zweten in de sportschool. Het zit boordevol proteïne voor herstel en opbouw van gezonde spieren!

Wat heb je nodig? 

1 scoop plantaardig eiwitpoeder

1 eetlepel chiazaadjes

Een grote hand boerenkool

1 banaan

1/2 eetlepel kokosvet of 1/2 avocado

1/3 verse mango

1 glas water of kokoswater

1 eetlepel hennepzaadjes

Chiazaadjes

Naast het feit dat proteïne je spieren herstelt, hebben ook de chiazaadjes in dit recept een positieve invloed op je gezondheid. Chiazaad bestaat bovendien voor 23% uit eiwitten die je nodig hebt voor spieren en ander weefsel in je lichaam. In dit artikel kun je meer informatie vinden over het belang van Chiazaad voor je spieren.

Maar Chiazaad heeft nog veel meer voordelen. Dit geldt zeker voor vrouwen aangezien deze kleine zwarte zaadjes veel van de bouwstoffen bevatten die een vrouw dagelijks nodig heeft. Chia bevat naast volwaardige eiwitten ook gezonde vetten en flinke hoeveelheden oplosbare vezels. Daardoor helpen de zaadjes om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en dragen ze bij aan een goede spijsvertering. Tot slot bevat het veel vitaminen en mineralen. Er zit bijvoorbeeld 3 x meer ijzer in dan in spinazie.

Geniet ervan!

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.