Wil jij je spieren na een training optimaal herstellen? Maak een after training proteïne smoothie!

Fitness workout and healthy nutrition concept.  Detox smoothie drink and running footwear close up. Female athlete tying sport shoes laces before training outdoor.

Perfecte proteïne shake voor na het sporten

Wil jij je spieren na een zware training ook optimaal laten herstellen? Dit is één van mijn favoriete smoothies, heerlijk na een ochtend flink zweten in de sportschool. Het zit boordevol proteïne voor herstel en opbouw van gezonde spieren!

Wat heb je nodig? 

1 scoop plantaardig eiwitpoeder

1 eetlepel chiazaadjes

Een grote hand boerenkool

1 banaan

1/2 eetlepel kokosvet of 1/2 avocado

1/3 verse mango

1 glas water of kokoswater

1 eetlepel hennepzaadjes

Chiazaadjes

Naast het feit dat proteïne je spieren herstelt, hebben ook de chiazaadjes in dit recept een positieve invloed op je gezondheid. Chiazaad bestaat bovendien voor 23% uit eiwitten die je nodig hebt voor spieren en ander weefsel in je lichaam. In dit artikel kun je meer informatie vinden over het belang van Chiazaad voor je spieren.

Maar Chiazaad heeft nog veel meer voordelen. Dit geldt zeker voor vrouwen aangezien deze kleine zwarte zaadjes veel van de bouwstoffen bevatten die een vrouw dagelijks nodig heeft. Chia bevat naast volwaardige eiwitten ook gezonde vetten en flinke hoeveelheden oplosbare vezels. Daardoor helpen de zaadjes om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en dragen ze bij aan een goede spijsvertering. Tot slot bevat het veel vitaminen en mineralen. Er zit bijvoorbeeld 3 x meer ijzer in dan in spinazie.

Geniet ervan!

Tags: , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.