8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet

yoga

Yoga wordt steeds hipper en is er voor jong en oud. De vorm waarop je het uitvoert kan ook erg verschillend zijn en de intensiteit fluctueert dus enorm. Sommige mensen doen het puur voor de geestelijke gesteldheid terwijl andere mensen het beschouwen als ultieme workout.

Yoga kent heel veel voordelen. Dit zijn de 8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet:

1. Je bent flexibeler

Deze is uiteraard een beetje voor de hand liggend, maar dat maakt het niet minder waar. Tijdens yoga werken we aan flexibiliteit en het vergroten van de spierkracht. En tegelijkertijd zijn de houdingen erop gericht om ons te verlossen van stress wat zich heeft opgehoopt in het lichaam.

2. Gewicht verliezen

De vorm yoga die je kiest zegt natuurlijk iets over de intensiteit van de workout, maar je kunt er zeker door afvallen. Sommige posities zijn nu eenmaal loodzwaar en die vragen veel van je lichaam. Je spieren worden flink aan het werk gezet en de vetverbranding komt op gang.

3. Je wordt beter in andere workouts

Yoga maakt je flexibeler en zorgt voor meer vertrouwen in het eigen lichaam. Hierdoor ben je beter in staat om andere sporten uit te oefenen. Je kunt bijvoorbeeld dieper zakken wanneer je een squat-oefening doet in het krachthonk.

4. Chronische pijn verminderen

Chronische pijn is ernstig en vaak kun je dit mentaal helaas niet uitzetten. Yoga kan hierbij helpen! Zo kan yoga bijvoorbeeld enorm goed helpen tegen chronische rugpijn. Je kunt je lichaam hier dus goed mee dienen.

ZIE OOK: Green Juice: mijn trouwe groene poeder voor menig ontbijt.

5. Je kunt je mentale gezondheid een boost geven

Er zijn veel verschillende poses (of houdingen) die ons lichaam verlossen van depressieve gevoelens en angsten. Veel mensen kunnen tijdens de sessie eindelijk even hun alledaagse gedachten uitschakelen en zijn hierdoor beter bestand tegen wat komen gaat.

6. Creativiteit neemt toe

Veel mensen lopen op hun werk op een dood spoor. Ze kunnen even niet meer outside the box denken en yoga is hierop het antwoord. Zowel de houdingen als de ademhalingstechniek kunnen ons nieuwe inzichten opleveren.

7. Je wordt positiever en blijer

Dit is een resultaat van een rustiger patroon in je gedachtengang. Je laat jezelf minder snel gek maken en je voelt je meer connected met het leven waarin je nu zit. De zorgen over wat er nog komen gaat blijven meer op de achtergrond.

8. Beter slapen

Slaap is enorm van belang. Het heeft invloed op onze hormonen en dus op onze gesteldheid. Meer hierover lees je hier. Yoga draagt bij aan een goede nachtrust. Je voelt je meer zen en dit heeft een positief effect op onze nachtelijke uurtjes.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Comments

    • Denise
    • 6 november 2019
    Beantwoorden

    Vivian waar in Eindhoven kun je goede yoga lessen volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.