7 verrassende manieren om een ​​schimmelinfectie te voorkomen

schimmelinfectie

Het is veilig om te zeggen dat bijna elke vrouw minstens één keer in haar leven last heeft gehad van een ​​schimmelinfectie. En hoewel er geen manier is om ervoor te zorgen dat je er nooit meer een krijgt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ze te voorkomen. Van door artsen goedgekeurde methoden tot de verhalen van oude vrouwen waar vrouwen bij zweren, dit is hoe je uit de buurt van je toekomstige schimmelinfectie kunt blijven.

1. Eet minder suiker

Feit: Gist gedijt goed op suiker. De glucose in deze voedingsmiddelen stimuleert gist om te groeien en zich vast te houden aan vaginale cellen. Dus beperk suikerconsumptie en probeer zelfs het Candida-dieet, dat wat fruit (zoals bananen), granen (zoals tarwe) en zoetstoffen die bijzonder veel suiker bevatten beperkt, als je gevoelig bent voor een schimmelinfectie.

2. Probeer een meer alkaline dieet

Fruit en groenten, biologische sojabonen en tofu, en sommige noten, zaden en peulvruchten zijn alkalisch bevorderend voedsel dat je kan helpen om je interne pH in evenwicht te houden. Yoghurt en andere probiotische voedingsmiddelen zoals zuurkool en kimchi reguleren ook goede bacteriën die zich beschermen tegen overgroei van Candida. Ze bevatten allemaal levende culturen van lactobacillus acidophilus, een natuurlijke “vriendelijke” bacterie die schimmelinfecties kan helpen voorkomen.

LEES OOK: Dit ontbijtje balanceert de hormonen, en dat komt hierdoor.

3. Draag je zweterige sportlegging niet de hele dag

Elke vochtige omgeving is een ideale plek om een ​​schimmelinfectie te laten groeien. Hoe langer je in je zweterige kleding zit, hoe groter de kans dat je een voedingsbodem biedt voor deze ongewenste vriend. Dus ontdoen, douchen en afdrogen zodra je klaar bent met sporten.

4. Draag het juiste ondergoed

We zeggen niet dat je oma-slipje moet dragen, maar kies voor ondergoed gevoerd met katoen, dat vocht beter absorbeert dan synthetische stoffen en helpt een droge omgeving te houden. Vermijd het langdurig dragen van inlegkruisjes en denk twee keer na over het dragen van strings – ze kunnen microscopische tranen veroorzaken die de weg kunnen banen naar een infectie.

5. Verminder je stressniveau

Dit is niet de eerste keer dat je hebt gehoord dat stress de wortel is van al het kwaad. De tijd nemen om te ontspannen helpt je immuunsysteem in topconditie te houden en voorkomt allerlei infecties, waaronder vaginale schimmelinfecties.

6. Vermijd geurende tampons

Geurende tampons bevatten chemicaliën en parfums die de natuurlijke balans van goede bacteriën en andere micro-organismen verstoren. Dus zoek naar geurvrije en organische producten voor vrouwelijke verzorging als je gistvrij wilt blijven.

7. Krijg meer slaap

Je lichaam heeft rustgevende slaap nodig om haar werk te kunnen doen. Een solide acht uur van gesloten ogen, kan helpen om de zuurgraad in de vagina stabiel te houden en de snelheid waarmee gist groeit te verlagen, die beide een schimmelinfectie voorkomen.

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.