7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten

voeding

Op de redactie hanteren wij de 80/20% regel, wat inhoudt dat we grotendeels gezond eten en soms ietwat minder gezond. Wij vinden het heerlijk om gezond te eten en ons daardoor goed te voelen, maar daarnaast wil je zo nu en dan ook even iets niet perse gezonds snoepen. Als je voeding over het algemeen uit de volgende 7 soorten bestaat, doe je het goed en kun je zo nu en dan best iets buiten dit rijtje eten.

1. (Plantaardige) proteïnen

Je hoeft niet elke dag hompen vlees te eten om aan je dagelijkse proteïne intake te komen. Probeer veel plantaardige proteïnen binnen te krijgen in de vorm van bijvoorbeeld: linzen, quinoa en kikkererwten. En denk daarnaast ook om je niet plantaardige proteïne in bijvoorbeeld vis.

2. Gezonde vetten

Vroeger werd iedereen bang van het woord ‘vet’, maar dit is echt totaal onnodig. Goede vetten zijn namelijk enorm van belang voor onze gezondheid. Een voorbeeld hiervan is: Onverzadigde vetten (zoals die in avocado’s, amandelen en kokos- en olijfolie) helpen je om langer vol te blijven, vitamines te absorberen en gewichtsverlies te bevorderen.

3. Antioxidanten

Antioxidanten zijn goed voor de huid, ze dragen bij aan het immuunsysteem en ze kunnen bepaalde medische aandoeningen voorkomen. Blauwe bessen, goji bessen, artisjokken en donkere chocolade zit vol met antioxidanten.

4. Probiotica rijke voeding

Probiotica zijn levende bacteriën die de spijsvertering en de mondgezondheid bevorderen. Ze werken ook goed bij het onder controle houden van de bloeddruk. Je kunt probiotica slikken als een supplement, maar je kunt ook voeding eten waar probiotica in schuilt. Denk aan: kefir, kimchi, miso en kombucha.

5. Gezonde koolhydraten

Koolhydraten hebben vaak net als vet ‘een slechte naam’. Terwijl niet alle koolhydraten slecht voor je zijn. Goede koolhydraten zitten in producten als: zilvervliesrijst, haver, fruit maar ook groenten. Deze koolhydraten voorzien je lichaam van voldoende energie en brandstof voor de dag.

6. Voeding met een hoog watergehalte

We weten allemaal dat we voldoende water moeten drinken om ons vochtpeil tevreden te houden. Maar daarnaast is het zeer verstandig om voedingsmiddelen met een hoog watergehalte te eten. Denk aan: komkommers, watermeloen en sla, dit zorgt voor dat beetje extra hydratatie.

7. Bladgroenten

Zorg dat je lekker veel bladgroenten eet. Dit kan van alles zijn: spinazie, snijbiet, rucola en etc. Stuk voor stuk zijn ze rijk aan vitamine C en K en aan ijzer en calcium. Zorg dat je hier wekelijks lekker veel van binnenkrijgt.

LEES OOK: 5 Redenen waarom warm citroenwater zo ontzettend goed voor je is.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.