6 natuurlijke anti-griep tips

david-mao-7091-unsplash
Leestijd: 1 minuut

Griepje onder de lede?…

Heb jij of ken jij iemand die ook (alweer) een griepje te pakken heeft? Deze tips willen we jullie niet onthouden!

…en wij gaan ‘m te lijf!

Onderstaande producten staan bekend om hun antivirale en antibacteriële eigenschappen en stimuleren je immuunsysteem, zodat jij dit jaar hopelijk snel opknapt of zelfs vrolijk de griepdans ontspringt en we met zijn allen wellicht een epidemie weten te voorkomen!

1. Vitamine C – heeft een antioxidant functie, verhoogt de weerstand en draagt daarom bij aan een spoedig herstel. Een hoge dosis hiervan vind je o.a. in citrusvruchten, donkere bladgroenten, broccoli, kiwi, paprika, tomaat, peterselie en rozenbottel.

2. Zink – verjaagt en voorkomt verkoudheid. Het geeft het immuunsysteem een duwtje in de rug, voorkomt dat bacillen via het slijmvlies in de neus belanden en vermindert de vermenigvuldiging van bacteriën.

3. Echinacea – is een populair en eeuwenoud kruidenmiddel tegen griep en verkoudheid en stimuleert het immuunsysteem.

4. Cat’s Claw – is naast Echinacea het beste plantaardige middeltje om de weerstand te verhogen bij winterse kwalen. Tevens werkt het ontstekingsremmend en ontgift het de darmen, wat ook gunstig is voor een snel herstel.

5. Colloïdaal zilver – is  een natuurlijk antibioticum en werkt geweldig tegen infecties, koorst, hoofdpijn, schorheid en KNO-problemen.

6. Tarwegras – een shot van dit diepgroene sap staat bol van de vitamines, mineralen en enzymen. Het versterkt het immunsysteem en geeft je een enorme energy boost!

Bovenstaande producten zijn te vinden bij de apotheek, natuurwinkel of betere drogist.

Mocht het griepvirus jou toch al te grazen hebben genomen, kruip dan lekker onder je dekentje. Met veel rust en deze tips voel je je hopelijk snel weer de oude. Veel beterschap!

 

Tekst: Evelien Blom voor VivOnline

Tags: , , , , , , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.