6 cadeautjes die je aan jezelf kan geven tijdens de feestdagen

cadeautjes

Tijdens de feestdagen zijn we druk bezig met cadeautjes voor geliefden. We verwennen de mensen waar we het meeste van houden. Waar we niet mee bezig zijn zijn cadeautjes aan onszelf. En eigenlijk is dit een beetje gek, want jij verdient minstens evenveel liefde!

Een cadeautje aan jezelf hoeft niet te bestaan uit een dure tas, een praktische pan of een kruiden theetje. Dit gaat om een investering voor jezelf, iets waar jij kracht uit put. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van welverdiende presentjes aan jezelf:

Laat je verwennen

Tijdens de feestdagen ben je druk in de weer met alles op tijd gedaan te krijgen, denk aan: cadeaus, hapjes en de planning. Hoe gezellig en fijn deze dagen ook kunnen zijn, ze kunnen voor een hoop stress zorgen. Een cadeautje aan jezelf kan iets zijn als een fijn verwen-moment. Je kan jezelf dit cadeau doen tijdens de feestdagen maar uiteraard ook na afloop hiervan. Denk aan: een heerlijke massage, een facial of een oppep beurt bij de kapper.

Ruim op

Ons huis wordt gevuld met kerstversiersels en daarnaast komen er een hoop cadeautjes bij. Zonder dat je er erg in hebt kan dit behoorlijk benauwd aanvoelen. Als jij het huis op orde brengt breng je eigenlijk je geest ook op orde. Richt jouw ruimte in zoals jij het wil, maak het gezellig maar laat het ‘ademenen’. Je zult zien dat een aangename ruimte wonderen verricht voor jouw staat van zijn.

Begin met dankbaarheid

Tijdens de feestdagen zijn we druk met veel regelzaken. De dagen staan eigenlijk in het teken van dankbaarheid maar dit kunnen we door alle stress een klein beetje uit het oog raken. Door jezelf hieraan te herinneren maak je het voor jezelf een stuk fijner. Begin je dag met de gedachten aan waar jij dankbaar voor bent. Positieve gedachten leiden automatisch ook tot meer liefde voor jezelf. Je voelt je hierdoor meer connected met alles en iedereen.

Vakantie of weekendje weg

De feestdagen zijn vrije dagen maar het zou kunnen dat dit niet lang genoeg ‘vrij’ voor jou is. Want deze dagen kunnen behoorlijk druk, vol en verplichting-rijk zijn. Echt vrij ben jij misschien dus wel helemaal niet. Kijk daarom goed naar waar jouw behoeften liggen. Misschien is een weekendje weg een fantastisch goed idee. Zo kan je even opladen en daarna weer veel sterker verder.

Investeren in doelen

Hoe dichter wij het einde van het jaar naderen hoe meer we gaan denken aan onze gemaakte stappen. Het zou kunnen dat je wel/niet tevreden bent, en de zaken totaal anders wil aanpakken in 2019. Gun jezelf een life coach! Hij of zij kijkt gericht met jou naar de doelen die jij wil behalen. Jullie werken samen aan een plan en aan de realisatie daarvan. Wat misschien wel één van de mooiste cadeaus aan jezelf is toch?

Volg een cursus/workshop

Voel je niet vreemd wanneer je jouw passie verloren bent. Je bent niet de enige die door bepaalde verplichtingen je eigen verlangen een beetje uit het oog verloren bent. Vroeger ging je heel graag naar tekenles, terwijl dit tegenwoordig niet eens meer in je opkomt. Sta hierbij stil en erken waar jouw behoeftes liggen. Dat ene uurtje yoga past best in jouw schema, het is alleen even een kwestie van de agenda anders inrichten. Gun jezelf dit oh-zo belangrijke pleziertje!

Tekst: Inga Stoit

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.