5 redenen waarom warm citroenwater zo ontzettend goed voor je is

citroenwater

Waarschijnlijk heb je al eerder gehoord dat warm citroenwater heel goed voor je is. Maar waarom is dat dan eigenlijk zo? Wat maakt warm citroenwater zo gezond? Je leest het hier.

1. Het start je spijsvertering

Door warm citroenwater wordt het maagdarmkanaal gestimuleerd, waardoor je lichaam beter in staat is om voedingsstoffen te absorberen. Citroensap werkt ook tegen brandend maagzuur en het gaat een opgeblazen gevoel tegen.

2. Afvallen kan hierdoor makkelijker worden

Citroenen bevatten pectine, een vezel die gewichtsverlies ondersteunt omdat je er minder ‘snaai-trek’ van krijgt. Als je tussen de maaltijden door warm citroenwater drinkt zul je merken dat je minder vaak op zoek gaat naar iets lekkers.

3. Het verhoogt je immuunsysteem

Dit komt met name door de vitamine C. Als je gestresst bent heeft je lichaam al snel minder vitamine C aan boord en heb je dus eerder kans op ziektes. Om die reden is het altijd verstandig om je vitamine C intake te verhogen.

4. Hallo mooi huidje!

Vitamine C is goed voor de huid, het speelt een belangrijke rol in de collageensynthese (die de elasticiteit van de huid verhoogt) en beschadigde cellen herstelt. En daarnaast heeft warm citroenwater adstringerende eigenschappen, die kunnen helpen onvolkomenheden en littekens te helen.

5. Het vermindert ontstekingen

Als je ooit last hebt gehad van pijnlijke gewrichten, komt dit waarschijnlijk door een opbouw van urinezuur. Warm citroenwater is hier het perfecte middeltje tegen.

Tip: als je altijd een waterfles bij je hebt ben je eerder geneigd om voldoende te drinken. Ik heb zelf deze mooie, geïsoleerde en fijne fles die vrij is van BPA, BPS en BPF.

LEES OOK: Bleekselderij sap: 5 super krachtige voordelen van Celery Juice.

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Comments

  • Suzanne
  • 2 april 2019
  Beantwoorden

  Al jaren begon ik mijn dag met warm water met versgeperste citroen. Lekker en ik merkte alles wat hierboven genoemd werd. Alleen… het mag nu niet meer van mijn tandarts. Het citroen begon mijn glazuur aan te tasten😢

   • Annelies
   • 28 april 2019
   Beantwoorden

   Beste is dan om het citroenwater met een rietje te drinken zo tast het je tandglazuur niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.