5 manieren waardoor je vaker buiten in de frisse lucht bent

buiten

De meeste van ons hebben een druk bestaan en zijn daardoor nog maar weinig buiten. We zijn druk in de weer met onze kinderen of we zitten van 9 tot 5 op kantoor. Hierdoor is de kans dat je veel buiten bent klein. Je mist een hoop frisse lucht en dit is juist zo gezond voor je!

Nu je maar amper buiten bent ervaar je waarschijnlijk het verschil nog niet. Maar je zal zien dat hoe meer je weer naar buiten gaat, hoe beter je je gaat voelen. Het is letterlijk de frisse wind die jou weer even wakker schudt, en verrijkt met veel positieve nieuwe energie. Met deze tips ga je weer vaker uit huis:

Prioriteit

Laat ‘buiten zijn’ tot jouw nieuwe prioriteiten behoren. Oftewel: je wil ook echt vaker buiten zijn. Waar een wil is is een weg, en zodra je het positieve verschil merkt, wil je niet meer anders! Zorg dat dit beetje bij beetje tot jouw vaste routine zal gaan behoren. Op een gegeven moment is dit heel normaal en dus vanzelfsprekend.

LEES OOK: Green Juice: mijn trouwe groene poeder voor menig ontbijt.

Morning walk

We snappen dat je hier misschien niet iedere ochtend de tijd voor hebt, maar een morning walk kan wonderen verrichten. Het is alsof je je gedachten op de meest positieve wijze van start laat gaan. En dit is iets waar je de rest van de dag van kan profiteren. Mocht het jou niet lukken om dit dagelijks te doen, kun je er ook een weekend morning walk van maken.

Koffie buiten

Drink je koffie buitenshuis. Dit kan in je tuin, op het balkon of bij een koffietentje zijn. Je drinkt de koffie waarschijnlijk normaal gesproken binnen, maar door dit buiten te doen doe je lekker wat vitamine D op. En dat is fijn, want deze vitamine komen we al snel te kort.

Buiten meeting

Als we op kantoor zitten zien we maar amper daglicht. Je kunt er daarom voor kiezen om de meeting buiten te houden. Jullie nemen de laptops en notitieboekjes mee en doen alles wat jullie normaal gesproken ook binnen zouden doen. Een gezamenlijk rondje lopen is natuurlijk ook een goed idee.

Pauzeer buiten

Lunchen hoeft niet perse binnen, dit kan ook buitenshuis. En mocht het weer echt tegenzitten is een snelle wandeling naar de koffiezaak ook een fijn idee. Die 5 minuutjes extra buiten kunnen namelijk een hoop goed doen. Het duurt maar kort en het effect is zeer krachtig! De frisse buitenlucht zorgt ervoor, dat je er weer met een heldere blik tegenaan kunt.

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.