Deze 5 kruiden & specerijen geven je maaltijden een gezonde boost

kruiden

Kruiden en specerijen zijn erg goed voor je. Ze leveren niet alleen heel veel smaak maar ze hebben ook bijzondere eigenschappen. Zo zijn ze goed tegen allerlei kwalen, wat het precies kan doen, lees je hier:

Kurkuma

Kurkuma is een specerij wat bekend staat om haar fel oranje kleur. Er worden veel sauzen en curries mee bereid. Curcumine (wat in kurkuma zit) is erg krachtig, het werkt goed tegen: ontstekingen, toxines, dementie, hartziekten en alzheimer. Ook zijn er bepaalde onderzoeken die beweren dat het goed tegen kanker is. Kurkuma is het meest krachtig als je het mengt met zwarte peper en een beetje vet (bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie).

Knoflook

Knoflook is een heerlijke smaakmaker en daarnaast is het reuze gezond. Zo werkt knoflook bijvoorbeeld behoorlijk goed tegen bepaalde vormen van kanker. Darmkanker is een vorm van kanker die hier extreem goed bij is gebaad. Daarnaast wordt knoflook al eeuwen ingezet als anti griep en verkoudheidsmiddel. Je kunt dit eten maar ook slikken, sommige mensen zijn hierbij geholpen en eerder van hun griepje af.

Gember

Gember is heerlijk in soepen, wokgerechten, stoofschotels, smoothies en etc. Je kunt er uiteraard ook een lekker theetje van zetten of een Kurkuma Latte mee samenstellen. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van maagproblemen, ochtendmisselijkheid, het prikkelbare darm syndroom, diarree en verlies van eetlust. Gember heeft anti-inflammatoire eigenschappen. Sommige vrouwen zetten het ook in om menstruatiepijn tegen te gaan.

LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).

Kaneel

Kaneel is misschien wel het meest populaire specerij ter wereld. Het is gemaakt van de binnenste schors van een boom genaamd cinnamomum. Wanneer de reepjes ervan drogen, rollen ze op tot krullen (kaneelstokjes). Van oudsher wordt kaneel gewaardeerd om haar geneeskrachtige eigenschappen. Het zit boordevol polyfenolen en andere antioxidanten. Kaneel is een anti-inflammatoir, antidiabetisch, antimicrobiël en antikanker super-specerij!

Hete pepers

Hete pepers lijken op paprika’s, maar met één groot verschil. Ze bevatten een samenstelling die bekend staat als capsaïcine, die kleurloos en geurloos is – maar zeker niet zonder smaak! Capsaïcine is intens kruidig ​​en veel mensen kunnen het daarom niet verdragen. Toch werkt het als een krachtig medicijn, het helpt de spijsvertering, beschermt de maag tegen infecties en kan ons zelfs langer laten leven. Extreem krachtig dus!

ZIE OOK: de kruidengids van Klingel.

Tekst: Inga Stoit

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.