5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen

dag

De manier waarop je je dag begint kan veel betekenen voor de rest van je dag. Wanneer je gestresst begint bestaat er een kans dat je dit de rest van de dag bent. Een gezonde start kan dus een geslaagde dag betekenen! Neem het heft in eigen handen en begin je dag in het vervolg gezond.

Geen schermen bij de opstart

Wanneer de wekker gaat grijpen we al snel naar onze telefoon. Het gebeurt automatisch zonder dat we er al te veel erg in hebben. Wanneer je opstaat met e-mails, Instagram en Facebook kan dit behoorlijk veel zijn voor onze hersenen op de vroege ochtend. Start daarom op zonder prikkelende beeldschermen. Geef jezelf dus minstens 30 minuten de tijd om op te starten zonder al die alledaagse afleidingen.

Mediteer (op de makkelijke manier)

Laat je niet afschrikken door het woordje meditatie, je hoeft namelijk geen yogi te worden om dit te kunnen doen. Mediteren hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en het hoeft ook zeker niet lang te duren. Zoek thuis een rustig plekje op en neem 5 minuten de tijd om je hier even terug te trekken. Focus je op een kalme ademhaling en laat de gedachten varen. Deze paar korte minuten zorgen ervoor dat jouw hersenen en lijf de dag aan kunnen.

Stretchen bij opstaan

Wanneer je wakker wordt is stretchen iets heerlijks. Je vertelt je lichaam op een subtiele wijze dat haar dag gaat beginnen. Je maakt alle spieren even warm en wakker, en hierdoor voel je je gelijk een stuk wakkerder. Stretch nog voor je gaat ontbijten, doe dit dus gelijk bij de opstart. Wanneer je geest en lichaam wakker zijn geschud begin je aan al het andere. Op deze manier ga jij je dag krachtig van start.

Vitamine kick-start

Een gezond ontbijt doet wonderen voor het lichaam. Je gunt jezelf namelijk de meest mooie ingrediënten die jouw lichaam goed kan gebruiken. De Vitamix is een uitkomst op het gebied van smoothies, gecombineerd met de green juice poeder van Superfoodies, zit je helemaal goed! Je kan je smoothie bijvoorbeeld samenstellen met banaan, amandelmelk en avocado en hier een schep van het groene poeder aan toevoegen. Een (nog) gezonder begin van je dag kan je jezelf naast niet gunnen!

Dankbaar zijn

Vaak gaan onze gedachten uit naar negatieve dingen en alledaagse stress. Hierdoor zijn we geneigd al het mooie en positieve in ons leven te vergeten. Hoe donker de wolken boven ons hoofd ook kunnen zijn er is altijd wel een lichtpuntje. Of dit nu gaat om de loyale zus, super mama, trouwe vriend, lieve kind of leuke baan, er schuilt hoe dan ook iets prachtigs in iedere dag! Denk aan wat jouw lief is en aan jouw rijkdom, je voelt je hierdoor licht en krachtig.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.