We kunnen het niet mooier maken dan dat het is, ongesteld zijn is nu eenmaal naar. Je kunt last hebben van bloating, acne, kramp en misschien blijf je het liefste de hele dag in je bed liggen. Helaas is ongesteld zijn geen excuus om alles te laten vallen. Het is wel een optie om extra goed voor jezelf te zorgen, wat je gaat lukken met deze tips!

Weet wanneer het komt

Het is wel zo fijn om te weten wanneer je ongesteld moet worden en hier dus niet mee overvallen te worden. Er zijn tegenwoordig veel fijne apps die je goed up to date kunnen houden. Uiteraard kan je cyclus fluctueren, maar alle beetjes helpen. Het is handig om maandverband en tampons in voorraad te hebben en ook je favoriete pure chocolade.

Eet slimmer

Je buik roept naar Oreo’s, cake, snoep en B&J’s, terwijl je hoofd beter weet. Je doet je lichaam hier eigenlijk geen plezier mee. Wat je in je lichaam stopt heeft immers effect op hoe je je voelt. Uiteraard hoef je niet van al het lekkers af te blijven, maar plunder niet gelijk de hele voorraadkast.

En drink minder

Juist, we hebben het over alcohol ja. Alcohol kan helaas je ongesteldheids-klachten verergeren. Zo kan een glas rode wijn je bloedsuikerspiegel verlagen, en hierdoor kan je moe en geïrriteerd raken. Wees daarom spaarzaam met je alcoholconsumptie.

Zorg extra goed voor je huid

De meeste van ons kunnen wel wat extra verzorging voor onze huid gebruiken in de tijd rondom onze ongesteldheid. Door de wisseling van de hormonen kun je last krijgen van puistjes. En daar heb je naast al die krampen en andere klachten natuurlijk helemaal geen zin in.

LEES OOK: 5 manieren om een acne uitbraak te voorkomen nadat je met de pil stopt.

Ken je grenzen

Jouw lichaam weet het beter dan wie dan ook. Als jouw lichaam zegt ‘en nu is het genoeg geweest’, dan is dat zo! Skip die work-out en late afspraak op de avond. Jouw lichaam heeft nu namelijk behoefte aan iets anders. 

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.