Dit zijn de 5 beste bronnen van ijzer (en we hebben het niet over spinazie)

ijzer

We weten allemaal dat spinazie bomvol met ijzer zit, maar daarnaast is er nog voldoende andere voeding waar dit mineraal ook in zit. Ons lichaam kan niet zonder iron omdat het de zuurstof binnen ons lichaam transporteert. Toch krijgen we hier vaak genoeg niet voldoende van binnen, wat resulteert in: vermoeidheid, kortademigheid en hoofdpijn.

Deze 5 voeding soorten gaan ervoor zorgen dat je nooit meer last hebt van een ijzer tekort:

1. Linzen

Linzen zijn het hele jaar door beschikbaar en dat maakt ze makkelijk om te eten. Ze zijn een geweldige bron van ijzer, vezels en eiwitten. Slechts een portie van 150 gram geeft je een derde van je dagelijkse behoefte aan ijzer.

2. Pompoenpitten

Een handje pompoenpitten voorziet je al van 20 procent van je dagelijkse behoefte aan ijzer. Daarnaast zit er ook veel zink, magnesium en koper in. En daarnaast is het rijk aan antioxidanten die je beschermen tegen allerlei ziekten.

LEES OOK: Dit zijn de 14 beste snacks die helpen met afvallen.

3. Quinoa

Quinoa is een goed alternatief voor rijst. Er zitten geen gluten in en het is een goede bron van ijzer. Zorg dat je de quinoa eerst laat weken of langzaam kookt. Zo gaan er zo min mogelijk waardevolle bouwstoffen verloren.

4. Broccoli

Een kopje gestoomde broccoli levert al snel 10 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan ijzer. Daarnaast bevat het ook vitamine C, wat het ​​lichaam helpt om ijzer te absorberen. Over een superfood gesproken dus..

5. Pure chocolade

Is dat even goed nieuws! Naast het feit dat het vol zit met antioxidanten, is pure chocolade ook een goede bron van ijzer. Een portie staat voor 20 procent aan onze dagelijkse behoefte. Onthoud echter wel: wees spaarzaam met suiker, kies daarom altijd voor de meest gezonde chocolade die je kunt vinden.

LEES OOK: Dit zijn de 6 slechtste sportoefeningen die je kunt doen voor je rug.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.