Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
13 augustus 2015
Homemade Hummus
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
22 mei 2015
Smaak en kleuren
1 juli 2016
VEGAN OREO!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
25 januari 2015
Glutenintolerantie
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
23 maart 2015
Dopper winnen
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
14 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –