Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
10 juni 2015
SLA: het kookboek
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
6 september 2016
Opleiding tot Hormoon expert
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
22 september 2015
Beste eitjes
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
17 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –