Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
6 september 2016
Keltisch zeezout
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
11 december 2014
Sporttrends 2015
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
10 juni 2015
Raw kokos snack
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
9 september 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –