Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
6 september 2016
Keltisch zeezout
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
11 september 2014
Eetdagboek review
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
12 december 2014
15 foods voor 2015
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
23 maart 2015
Dopper winnen
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
13 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –