Soms lijkt er geen einde te komen aan je ‘to-do lijst’. Maar, gelukkig hoef je tijdens het koken je kostbare tijd écht niet te verspillen. Een aantal slimme “food hacks” op een rij. Zo ben je een stuk sneller klaar in de keuken. Hallo extra minuten quality time!
- Staat er in een recept dat je rode peper nodig hebt? Gebruik gewoon een beetje sambal. Het liefst ook nog uit een tube of flesje in plaats van een potje. Scheelt weer afwas.
- Gehakt mengen en kneden met een kruidenmengsel? Trek plastic handschoenen aan! We weten allemaal wat voor gedoe het oplevert als je met je kleverige gehakt,- ei,- en paneerhanden de zeep probeert te pakken en de kraan probeert open te draaien.
- Vlees in stukken snijden? Soms is een stuk vlees in stukken knippen een stuk handiger. Juist, gewoon met een schaar. Dit gaat helemaal snel als je vlees uit de vriezer is en nog niet helemaal ontdooit. Schaar na gebruik wel goed schoonmaken!
- Cherrytomaten/kleine tomaten door de helft snijden voor een salade of pasta? Als je de tomaatjes op een bord legt en er daarna nog een bord (op zijn kop) bovenop zet, zit er genoeg ruimte tussen de twee borden om je mes doorheen te halen. Doen, want op deze manier heb je snel je tomaatjes doormidden.
- Gebruik de verpakkingen van je groentes direct als vuilnisbakje. Zo gooi je afval in 1 beweging in de juiste afvalbak(ken). Of zet een speciaal kommetje of klein afvalbakje op je aanrecht.
- Eet je graag avocado’s maar zijn ze nog niet eetrijp? Dan is dit een tip voor jou. Leg de avocado in een fruitschaal met allerlei soorten fruit, hierdoor is je avocado veel sneller rijp.
- Bakken? Soms heb je alleen eierdooiers of juist het eiwit van een ei nodig. Scheiden wordt een makkie met een flesje en 2 kommetjes. Door in het flesje te knijpen kun je de eierdooier gemakkelijk opzuigen. Makkelijk, snel, geen geknoei. Gooi hierna wel het flesje weg, of was hem extra aandachtig af als je hem opnieuw wilde gebruiken.
- Maak je zelf pannenkoekenbeslag? Giet deze ná het maken dan in een maatbeker met een giet teut. Zo doseer je veel makkelijker, en wordt je aanrecht minder snel vies. Je kunt de ingrediënten van je beslag ook in een schoongemaakte sausfles gieten natuurlijk!
- Haal meer sap uit je citroen door hem 20 seconden in de magnetron te leggen en daarna uit te persen.
- Ovenschaal invetten? Laat dat pakje roomboter voor wat het is, en knijp gewoon wat boter of olijfolie uit een spuitfles. Je pakje wordt zo niet groezelig en je kunt de boter uit de fles met je gewassen handen gewoon uitsmeren in de schaal.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
10 november 2015
Viv Health Event
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
1 september 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –