Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Geschikt voor zowel ontbijt als lunch
Al eerder lieten we je kennis maken met onze favoriete pastinaak-gierstpannenkoekjes uit dit boek. Maar we geven je nóg een mooi klein gerechtje dat geschikt is voor een vrolijke lunch en voor een ontbijt in een lui weekend. Maak het in een koekenpan met een doorsnede van 23 cm als je geen eenpersoons-koekenpannetjes hebt en verdeel het in vieren om te serveren. Je kunt 3 losgeklopte eieren door het beslag van zoete aardappels spatelen, hoewel de koekjes dan meer op frittata zullen lijken. Bovenop past dan een gepocheerd ei (met de avocado natuurlijk en extra hete saus).
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
voor 4 personen
Ingrediënten:
– 3 middelgrote zoete aardappels (ongeveer 600 g), geschild en grofgeraspt
– 1 kleine rode ui, fijngehakt
– 2 knoflooktenen, gekneusd
– 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en fijngeraspt
– 2 el maïzena
– 2 el volkoren rijstmeel
– 2 rode chilipepers, 1 fijngehakt en 1 in dunne ringetjes gesneden
– zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 grote handvol korianderblaadjes, grofgehakt
– 6 el olijfolie of kokosboter, gesmolten
– 2 rijpe avocado’s, gehalveerd en ontpit
– 2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in vieren gesneden
Bereiding:
Spoel in een vergiet onder koud stromend water de geraspte zoete aardappel af totdat het water vrijwel helder is. Knijp al het overtollige water uit de afgespoelde rasp in een schone theedoek. Kieper dan in een grote mengkom. Voeg de ui, knoflook, gemberwortel, maïzena, rijstmeel, gehakte chilipeper, zout en peper, ongeveer 1 eetlepel korianderblaadjes en 2 eetlepels van de olijfolie of gesmolten kokosboter toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de resterende olijfolie of gesmolten kokosboter over 4 gietijzeren koekenpannetjes of koekenpannetjes met dikke bodem – of een koekenpan van 23 cm doorsnede voor een grote koek – en zet op hoog vuur. Doe een kwart van het aardappelbeslag in elk pannetje of alles in de grote pan (het moet
duidelijk sissen) en maak het beslag goed plat met een spatel. Draai het vuur op matig.
Bak elk aardappelkoekje 3-5 minuten (misschien iets langer voor de grote koek), haal dan een pannenkoekmes of een spatel langs de randen, laat elk koekje op een plat bord glijden en dan weer in de pan met de andere kant boven. (Probeer ze niet in de pan om te gooien tenzij je de zwarte band hebt.) Zet nog ongeveer 3 minuten op het vuur totdat de onderkant mooi bruin is. Schep het vruchtvlees van de avocado’s met een lepel uit hun schil en prak dit grof met een beetje limoensap, de rest van de korianderblaadjes, de ringetjes chilipeper en peper en zout naar smaak. Serveer de aardappelkoekjes met het avocadomengsel erbovenop geschept en de limoenpartjes om eroverheen uit te knijpen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
8 maart 2016
Detox kan elke dag
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
31 juli 2014
A kiwi a day…
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
13 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –