In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
10 november 2015
Viv Health Event
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
14 juni 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –