Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat model, presentatrice en onderneemster Kim Kötter. Zij was Miss Universe Nederland 2002 en heeft sinds 2009 de rechten voor het organiseren van diverse Missverkiezingen. Verder is zij wekelijks te zien als lifestyle deskundige bij het ochtendprogramma Vandaag de Dag. Samen met haar grote liefde zanger Jaap Reesema zijn ze trotse ouders van baby Muck, geboren op 10-05-2016.

Altijd in de koelkast

“Fruit, melk, boter, yoghurt, mini blikjes Coca-Cola Zero, kaasjes voor op toastjes, groente, eieren, Barleduc en Roosvicee.”

Afgezworen

“Vroeger dronk ik altijd Fanta en Fristi, maar daar zit gewoon teveel suiker in. Ik heb het vermoeden dat ik daar op mijn twintigste lovehandles van kreeg. Sinds ik dat heb laten staan, gaat het een stuk beter.”

Snoepla

“Ik heb een la met allerlei snoep en ander lekkers. Iedereen die hier binnenkomt, loopt altijd als eerste naar die la. Als ik er zin in heb, pak ik er één of twee, maar dan is het ook goed. Bij Jaap ligt dat helaas heel anders. Eigenlijk ben ik er min of meer schuldig aan dat hij altijd moeite heeft om op gewicht te blijven.”

Eetpatroon

“Als je jezelf dingen verbiedt, worden ze spannend om te eten. Ik eet nooit teveel, maar wel regelmatig een beetje. Dat werkt voor mij het beste. Voor mijn huid en haar doet af en toe een sapkuur wonderen ”

Ontbijt

“De laatste tijd eet ik vaak Griekse yoghurt met rood fruit uit de diepvries en wat stukjes banaan. Verder heb ik in Twente een lekkere biologische, Oostenrijkse cruesli ontdekt die ik er doorheen gooi.”

Guilty pleasure

“Als ik na een drukke dag ’s avonds laat thuiskom, vind ik het heerlijk om een appeltaart te bakken. Dat helpt me heel om mijn hoofd leeg te maken. En dan ondertussen heerlijk snoepen van die plakjes appel met kaneel en suiker.”

Kim’s tomatensoep

“Een vriend van mij, de zanger Gavin Degraw, kwam een keer naar Nederland voor een concert. Hij was jarig en ik vroeg: ‘Wat wil je hebben?’ ‘Tomatensoep’, zei hij. Toen heb ik voor het eerst van mijn leven zelf tomatensoep gemaakt met verse tomaten en Spaanse peper. ’s Nachts, na zijn optreden, heeft hij die soep gegeten. Belde hij me de volgende dag: ‘Kim, lekker die soep, maar wat zat erin? Ik heb de hele nacht op de wc gezeten’. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik me weer aan tomatensoep durfde te wagen.”

Mama’s broodtrommel

“Mijn moeder heeft tot mijn zestiende mijn broodtrommel klaargemaakt. Daar stopte ze vijf witte boterhammen in. Twee met zoet en drie met hartig. Als mijn vader een keer mijn lunchpakketje had klaargemaakt, zag ik dat gelijk: die deed dat veel slordiger. Dan zat er bijvoorbeeld een veeg van de jam op mijn pastaboterham. Wel deed hij een lief briefje in mijn tas: ‘Veel plezier op school vandaag, kusje papa’.”

Niet lekker

“Citroengras. Ik was een keer in Thailand en toen kreeg ik één of andere Thaise soep met heel veel citroengras aangeboden. Ik wilde niet onbeleefd zijn en heb de soep gewoon opgegeten. Maar ik vond hem zo vies.”

Gewoonte

“Ik eet ’s avonds altijd zowel warme als koude groenten. Iedereen in onze familie doet dat. Dat hebben we overgenomen van oma Kötter; die zei altijd dat dat heel gezond was. Als ik naar de toko ga om Indonesisch eten te halen, neem ik ook een bakje komkommertjes mee.”

Plattelandsmeisje

“Als ik in Twente kom en vertel dat ik een sapkuur doe, kijken mensen me aan van: O God, dat mens wordt helemaal Amsterdams. Dat vinden ze heel spannend. Laatst kwam ik bij mijn vaste kapper met een thermoskan sap en dan wil iedereen proeven. Dan gaat mijn kan de kapsalon door.

Million dollar tip

“Neem je eigen eten mee. Als ik de hele dag op pad ben en ik weet niet wat ik te eten krijg, of het lekker is of misschien veel te vet, of ik überhaupt iets te eten krijg, dan heb ik in ieder geval mijn eigen broodjes en tussendoortjes bij me. Dat geeft me een heel rustig gevoel.”

 

Foto:Lisette Lubbers

Tekst: Patricia van den Heuvel

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten