Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
9 augustus 2015
Herman over bonen
31 maart 2015
Gifvrij eten
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
27 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –