Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
2 juli 2014
Aan het infuus
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
20 juni 2016
3 x koffievervangers
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
23 maart 2015
Dopper winnen
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
12 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –