Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
10 juli 2015
Voeding met Viv
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
12 december 2014
15 foods voor 2015
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
30 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –