Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
10 november 2015
Viv Health Event
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
2 juli 2014
Aan het infuus
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
8 mei 2014
Mom in shape
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
13 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –