Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
8 maart 2016
Detox kan elke dag
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
12 juni 2014
Frisse juice
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
23 maart 2015
Dopper winnen
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
31 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –