Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
25 juni 2015
Eivissa Food
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
16 juni 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –