Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
16 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –