Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
25 maart 2014
Presentatie coaching
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
2 juli 2014
Aan het infuus
9 juni 2016
Rode linzensoep
29 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –