Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
6 oktober 2014
Eetdagboek review
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
9 juni 2016
Rode linzensoep
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
6 september 2016
Keltisch zeezout
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
9 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –