Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
25 januari 2015
Glutenintolerantie
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
25 juli 2015
Voeding met Viv
6 september 2016
Opleiding tot Hormoon expert
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
6 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –