Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
14 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –