Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
12 maart 2015
Insecten als snack
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
9 april 2014
Ontzuren met thee
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
16 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –