Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
8 september 2015
Healthy Kids
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
6 september 2016
Keltisch zeezout
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
20 juni 2015
Lazy Sushi
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
9 juni 2016
Rode linzensoep
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
20 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –