Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
30 april 2014
ONE event!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
15 februari 2017
FRIET
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
13 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –