Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
12 maart 2015
Insecten als snack
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
18 juni 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –