Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
16 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –