Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
28 mei 2014
Bloemkool pizza
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
12 maart 2015
Insecten als snack
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
29 december 2017
De anti-kater pil
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
22 september 2015
Beste eitjes
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
9 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –