Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
13 oktober 2018
Sushi omelet
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
9 november 2014
Herfstige salade
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
19 maart 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –