Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
8 maart 2016
Detox kan elke dag
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
19 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –