Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
2 juli 2014
Aan het infuus
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
9 juni 2016
Rode linzensoep
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
31 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –